Afhold en fiskekonkurrence med gutterne

bf33

Naturen kalder. Søen står spejlblankt. Drengene er samlet igen. Det er tid til mandehørm – kan du mærke det? Der skal ske noget. Noget mandigt. Måske en fiskekonkurrence? Og der skal selvfølgelig være en medalje til! 

Sådan afholdes konkurrencen på ægte mandevis 

Når herrerne er på tur, giver det sig selv, at kun det største af det største gør sig gældende. Lad også denne enkle regel gælde under jeres fiskeri. Sæt jer for, at konkurrencen skal handle om, hvem der kan fange den største fisk. Både angående længde og vægt. Fisken skal være så massiv, at fiskesnøren kun lige kan bære den op – det er vistnok dét, konerne derhjemme vil kalde ”en rigtig mandeting.” 

Vinderen skal naturligvis have en medalje 

Det er op til gruppen, hvor lang tid der skal sættes af til konkurrencen. Om det er en time, to eller en hel dag, så gælder det som tommelfingerregel, at vinderen altid bør få en medalje for sin præstation. Så er der ligesom mere på spil end bare titlen og håneretten. Emblemer.dk tilbyder specialdesignede medaljer, og derfor også at udforme en, præcis så den matcher jeres konkurrence. I bestemmer indgraveringen, således at I selv sætter standarden. Hertil d’herrer, er det kun fantasien, der sætter grænser.  

Huskelisten: det skal I medbringe 

Muligvis forbindes huskelister ikke altid med det mest mandige i verden. Men det er, hvad man gør det til. Jan Gintberg sagde engang noget i stil med, ”mænd er som guldfisk, vi glemmer, men til gengæld er vi taknemmelige for, at vi lever.” For at udelukke første del af sætningen og øge kvaliteten af den sidste, kan huskelisten til årets vigtigste konkurrence være en kanon hjælp. 

  • En kvalitetsfiskestang – vil du sejre og besidde håneretten indtil næste konkurrence, er det vigtigt at du har en ordentlig fiskestang. 
  • En masse lokkemad – det kan være nødvendigt med en hel del. Især hvis I afsætter lang tid til at afholde konkurrencen.
  • Et stopur – det er vigtigt at kunne tage den nøjagtige tid til konkurrencen. 
  • Et målebånd og en køkkenvægt – fiskenes længde skal kunne måles og vejes, således at der ikke kan opstå tvivl om hvem, vinderen er. 
  • Det vigtigste, medaljen, naturligvis! 

Lad mandehørmen sænke sig over jer

Nej, den er god nok. Det er ikke lugten af fisk og sø eller hav. Det er lugten af kvalitetstid med drengene. Med en fiskekonkurrence og en medalje at stile efter, så sker der noget, I kan snakke om længe fremover. Måske endda gøre det til en årlig tradition – så kan medaljen gå på skift. Eller I kan lave nye hvert år, så I om 40 år kan mødes igen og sammenligne hvem der gennem årene har samlet flest. Se, dét er en ægte mandeting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *