Det kræver sin mand at bære skæggets byrde

bf33

Det kan være en prøvelse af nette sig uden at have de rette redskaber til rådighed. Hvad enten dette gælder damerne eller herrerne, vil en særlig skæbnesvanger og gudsjammerlig dag oprinde. Den dag, hvor man i sin uendelige skødesløshed troede at de forskellige håndværkmæssige vidundere til hårpleje stadigvæk duede. Ak, udstøder den beskæggede mand i sin afgrundsdybe afmagt. Ve! Udstøder kvinden, der nu må se sine armhuler besudlet af den tronende urskov der har overgroet den majestætiske hule under hendes arme. Enhver, der oplever et sådant scenarie er på vanvidets rand, ja sågar indlæggelsesparat. Hvad end der kan gøres for at udbedre denne faretruende uoprettelige skade, er det sikkert og vist, at man må ty til drastiske midler.

Det er ikke spor skægt

Nej, det er det sandelig ikke. For enhver mand der nærer en ganske retmæssig agtelse for egen person, kan ej lade sig bemægtige af sådanne former for modgang. Det er svært, ganske vist, at holde modet oppe når ragekniven svigter. Når man selv ikke med de mest insisterende ord kan lokke den genstridige barbérskum ud dens pansrede tube. Dette ønsker man sig ikke for selv sin argeste fjende. Det er ganske enkelt den rene uhæmmede djævelskab. Hvad er det første, som en mistrøstig mand tænker på, når han ser sig i spejlet? Hvis han ser dét, der skulle have været en skægpragt som selv guderne ville besynge, forvandlet til en død dynge af dunstende dårligdom, hvorledes kan man da skride til handling? Når chokket har sænket sig er der kun én ting at gøre. Blæs på rageknive og barbérskum. Få anskaffet dig en barbérmaskine så effektiv som en nuklearreaktor.

Hvad der bør gøres

Der råbes vagt i gevær så det gjalder. Alle skægkære mænd har ubetinget værnepligt. Her skal slaget slås. Her skabes historien som fremtidens skægbærere kan spejle sig i med tårevædede øjne. www.mandens.dk er et navn så fortræffeligt for denne mission, at selv ikke vorherre kunne have brystet sig af samme hittepåsomhed. Hvad end de skægkære bør gøre, så må det gøres med stil. Derfor går det bestemt ikke an blot at opfordre til omhyggelighed. Udskift bárberbladene jævnligt. Brug den lidt dyrere skum. Selv: køb en billig barbérmaskine, for hvad skal du bruge kvalitetsisenkræm til?
Det er velkendt at frisørere og dém, der hengiver sig ordnentlig hårpleje, ikker har for vane at lyse andre mennesker i band. Var disse mennesker nemlig lige så strenge som religiøse bevægelser havde de – med rette – set den mest uforbederlige hedenskab (eller endnu værre, kætteri) overalt. Barbéringen er en vægtig sag, som ethvert retskaffent skægbærende menneske bør betragte med den dybeste seriøsitet. Lad ej mere en kind være utilstrækkeligt barbaret. Lad aldrig mere genstrididige skægstumme indgyde en dødbringende modløshed i manden. Lad aldrig mere asymmetriske bakkenbarter forgrimme et skønt ansigt. Dette er mandens kampråb. Et kampråb der bør gjalde i generationer fremover. Kun således kan de skæggede genvinde deres stolthed. Kun sådan kan de få de forjættende ord over deres læber: jeg elsker mit skæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *