Alternativer til det offentliges behandling af kroniske smertelidelser

bf33

Du har ondt i hovedet igen; Der er travlt på arbejdet, børnene skal hentes efter skole og der skal bages kage til forældremødet i morgen, men lige nu føltes det som om din hjerne er ved at koge sammen, og hele dit hoved dunker. Du har mest lyst til at skrige, af smerte og frustration, for du kan ikke længere genkende dig selv i spejlet – du er gået fra at have overskud og livslyst, til at med nød og næppe at kæmpe dig igennem hverdagen, og hver aften er du udslukt og energiløs.

Adskillige danskere lider dagligt af kroniske smerter i en eller anden form, og det kan være svært at få et almindeligt liv til at hænge sammen, når smerterne hver dag plager tilværelsen. Kroniske smerters følger er derfor ikke blot fysiske, men også psykiske. De kan skabe en følelse af isolation og tristhed, og det er da også svært at holde humøret højt, når der aldrig gives et pusterum, hvor man i blot nogle korte øjeblikke kan være fri for smerten.

Kronisk smerte er et stort problem: Selv milde smerter kan forpeste tilværelsen betydeligt, og for nogle er smerterne så overvældende, at de kan være med til direkte at hindre en normal levevis hvor job, venner og fritid langsomt bliver uoverskuelige udfordringer.

For dem der lider af kroniske smerter, og som desperat forsøger at finde en måde at undslippe den status quo de befinder sig i, kan svaret måske findes i et af landets privatsmerteklinikker, såsom Neurokirugisk smerteklinik i Århus, der blandt andet er den førende private smerteklinik i Danmark, der tilbyder kirurgiske indgreb, for at fjerne smerter.

Private behandlingsklinikker kan hjælpe når de offentlige instanser har givet op

Private smerteklinikker er alternativer til de offentlige instanser såsom egne læger og sygehusvæsnet. Der er i de seneste år sket et stødt stigende antal af patienter, der søger væk fra det hårdt pressede offentlige system og retter deres håb om en lysere smertefri fremtid mod de private klinikker. Det voksende antal af privatklinik brugere, skyldes en voksende desperation og følelse af magtløshed hos de danske patienter med “vanskelige” lidelser, for trods de offentlige behandleres gode vilje, har lægerne i dagens Danmark et utal af patienter, der dagligt kræver deres fulde opmærksomhed. I dette stress og jag, kan fænomener som kronisk smerte, hurtigt vise sig at ryge langt ned på prioritetslisten, hvilket resulterer i lange ventetider og mangelfuld behandling. Mange må derfor tage sig til takke med store mængder smertestillende medicin og en lidt opgivende melding om at: ”Vi kan desværre ikke se hvorfor du har ondt”.

Private smerteklinikker tilbyder direkte samtaler med professionelle fageksperter, der er specialiseret i smertelidelser, og som sammen med patienten kan tilbyde den behandling der egner sig bedst.

På blandt andet hjemmesiden for Neurokirugisk smerteklinik i Århus , nksk.dk, ses en lang række af de behandlinger der tilbydes rundt omkring på landets smerteklinikker, og man kan her også læse om adskillige smertelidelser, og hvorledes disse kan lindres, og i visse tilfælde fjernes, gennem medicinsk behandling, botox indsprøjtninger eller kirurgiske indgreb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *