Sådan fanger du fisk med den nyeste teknologi

bf33

Solen står højt på himlen. Fuglene kvidrer oppe i træerne. Og fiskene hopper lystigt rundt i vandet, alt imens du kaster din line ud og haler den ene store krabat ind efter den anden.

Eller; sådan burde det i hvert fald være. Men hvis du oplever, at du aldrig får bid, selvom du gør alt det rigtige, så kan det være en meget frustrerende oplevelse at tage på fisketur.

Dét er der heldigvis råd for! Du kan nemlig hjælpe dig selv godt på vej ved at investere i den nyeste teknologi inden for fiskeri: ”Fishfinder”.

Hvad er en fishfinder?

En fishfinder er et lille redskab, du kan komme i vandet, når du er ude at fiske. Når den kommer ned i vandet, bruger den sonar-teknologi til at skabe et billede af, hvordan livet under vandet ser ud. Og endnu bedre: Den hjælper dig med at finde ud af, hvor der er fisk, og hvordan du bedst fanger dem.

En fishfinder kan komme i mange forskellige former. Men du skal tænke på det som et ekkolod, du for eksempel kan montere på din fiskerbåd, og som så følger efter dig, hvor end du bevæger dig hen. Når dette ekkolod så er i vandet, udsender den lydbølger, der skaber billeder.

Fra lyd til billede

Lydbølgerne bevæger sig igennem vandet under dig. Hver gang de her lydbølger rammer et objekt – det kan være havbunden, noget tang eller måske en fisk – reflekteres lydbølgen tilbage igen. Sammen med din fishfinder har du en transducer, som opfanger denne refleksion og regner ud, hvor stor afstanden er til objektet.

Det hele er koblet op til en skærm, du kan have ved dit navigationsudstyr. På den her skærm får du så et tydeligt billede af, hvordan vandet under dig ser ud, og om der muligvis er nogle objekter, som bevæger sig – ligesom fisk. 

Hvilken fishfinder skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer fishfinder på markedet. Hver og én har sine egne karakteristika og særlige funktioner. Men én af de typer fishfinder, der i længst tid har været utrolig populær, er Deeper’s version af det her ekkolod.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *