Pas godt på fingrene med et iPad tastatur

bf33

I gamle dage var det ryggen der var det helt store problem hos det arbejdende folk. Det galt om at passe godt på hvordan man løftede og hvordan man stod når man arbejdede, og de fleste ville opleve rygproblemer på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Der er stadig mange der har problemer med ryggen, men nu er der også kommer et nyt problem som flere og flere danskere døjer med, nemlig problemer med fingrene.

Det skyldes at vi sidder så meget ved computeren og ved andre elektroniske ting – der er altid en mus man kan rygge på eller en mobil eller en iPad man kan skrive på.

Og særligt dem der bruger deres iPad meget er meget udsat for at få problemer med fingrene på et tidspunkt. iPad’en er nemlig super smart, flot og lækker, men den er ikke særlig god at skrive på i længere tid af gangen, og selv en halv times mailskrivning hver dag kan give problemer.

Men en af de ting du kan gøre er at få fat i et iPad tastatur…

iPad tastatur

Som du kan se på denne liste er der masser af gode iPad tastaturer at vælge imellem, og der er altså rig mulighed for at finde det rigtige tastatur der passer til dit behov. Ethvert tastatur er bedre end intet tastatur, så det er bare om at vælge et af dem der er på listen, se at få dem bestilt og så er det ligesom det.

Det bedste vil selvfølgelig være hvis man kan undgå at bruge sin iPad så meget og i stedet benytte sig af et rigtigt tastatur. Det kan være at man kan bruge sin computer i stedet for, eller også kan man købe sådan et eksternt tastatur, som er lidt bedre for fingrene.

Andre gode råd

Hvis nu at det ikke er muligt for dig at lade være med at bruge din iPad så meget – f.eks. hvis du bruger den i toget eller lign. – så kan du gøre det lidt bedre for dine fingre ved at sørge for at holde pause i skrivningen en gang i mellem.

Du kan f.eks. skrive 25 minutter, og så holde pause i 5 minutter. Og det skal altså være rigtig pause hvor du virkelig holder fri med fingrene – makimalt må du bruge dem til at scrolle på skærmen, så det kan være en god lejlighed til at læse lidt i en bog, eller en meget lang nyhedsartikel. Bare du ikke skal klikke dig ind på mange forskellige artikler.

Efter de 5 minutter kan du så skrive 25 minutter igen, holde 5 minutters pause osv. Det gode ved at gøre det på den her måde er at du stadig kan få lavet en masse, men at fingrene lige får lidt ro en gang i mellem.

Det er også en god ide at lave nogle fingerøvelser. Der er mange forskellige man kan lave, og nogle vil virke bedre på dig end andre, men hvis du kigger her kan du få et godt overblik over nogle af de mange der findes.

Og så kan det endelig være at der er nogle indstillinger du skal lave om på din iPad, sådan at du slet ikke behøver bruge dit iPad tastatur så meget. Det kan du læse mere om på denne side, hvor du finder mange gode guides.

Det var et par gode råd til hvordan du kan passe godt på dine fingre når du bruger din iPad. Husk nu at følg rådene – du har kun ét sæt fingre, og de skal gerne holde hele livet, så hold de pauser og lav de øvelser der skal til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *