3 Tips Som Gør Din Kontorstol Bedre

bf33

De fleste af os sidder på en kontorstol på et eller andet tidspunkt i løbet af en helt almindelig dag. Om det er på arbejdet foran et skrivebord eller måske foran et kasseapparat, om det er i receptionen eller kontoret ved siden af vores værksted eller vores hjemmekontor hvor vi sidder om aftenen, så har de fleste af os kontakt med en kontorstol på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Og mange af os har ikke kigget på stolen i lang tid, og derfor er den måske ikke indstillet helt sådan som den skal være. Og det er faktisk rigtig synd, for den måde stolen er sat op på (og stolens generelle tilstand) betyder nemlig rigtig meget for hvordan vi har det, både i forhold til arbejdsglæde og hvor længe vi kan holde ud at være på arbejde, men særligt i forhold til ryggen. Faktisk er dårlige sidevaner en af de største årsager til ondt i ryggen, en lidelse som rigtig mange danskere lider af.

Så derfor får du her 3 gode råd til hvordan du kan gøre din kontorstol endnu bedre og på den måde undgå ondt i ryggen:

Indstil højden på din kontorstol

Stort set alle kontorstole kan indstilles i højden, og det er et oplagt sted at starte. Først skal du dog finde ud af om dit bord også kan indstilles. Kan det det (f.eks. hvis du har et hæve-sænkebord som de fleste er pålagt af arbejdstilsynet at have) skal du nemlig indstille begge på samme tid.

Men har du ikke et bord der kan hæves eller sænkes skal du indstille din kontorstol sådan at den passer med højden på bordet så du ikke skal anstrenge skulder eller nakke for at benytte bordet. Hvis det betyder at din kontorstol kommer så højt op at benene dingler må du tage en kasse under fødderne så de har noget stabilt at stå på.

Hvis både stol og bord kan indstilles skal du indstille stolen sådan at fødderne netop er plantet på gulvet når du sidder normalt, sådan at du ikke skal anstrenge dig i benene når du sidder. Indstil derefter bordet så det passer med den måde du har indstillet stolen på, og så er du allerede godt kørende.

Indstil vinklen på stolen

På mange kontorstole kan man også indstille vinklen på stolesædet. Her skal man prøve sig lidt frem for at finde ud af hvad der passer en bedst, men mange har det bedst for ryggen når stolen er let overbøjet sådan at man ikke skal anstrenge sig for at sidde, men samtidig sådan at man har ranket ryggen. Men omvendt er der også mange der godt kan lide at sidde let tilbagelænet, så det kommer simpelthen an på hvordan du bedst kan lide at sidde og hvordan du sidder når du arbejder.

Indstil ryggen

Den sidste indstilling du skal kigge på er ryggen. Her kan du nemlig også indstille alt efter hvor langt tilbage eller frem du vil have den. Sørg for at indstillingen passer med den måde du har sat sædet på så det passer sammen.

Hvis du følger de tre råd kan du sikre dig at du sidder godt i din kontorstol og hverken får ondt i ryggen eller bliver træt af at gå på arbejde.

Hvis ikke din stol kan indstilles som beskrevet overfor, eller hvis den er gammel og slidt kan du også overveje at få den skiftet. Kontorstole koster efterhånden ikke så meget, og en god kontorstol kan bare gøre en rigtig stor forskel. Især hvis du bruger den flere timer om dagen bør du seriøst overveje at anskaffe en ordentligt stol. Den er nemlig alle pengene værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *