Kähler er meget mere end blot stribede vaser

bf33

Historien om Kähler begynder allerede i 1839. Den gang var mærket mest kendt for sin produktion af kakkelovne. I dag er Kähler et anerkendt designmærke – mest kendt for sine keramiske produkter i klassiske og tidsløse designs. Særligt de stribede vaser har, i hvert fald i løbet af de seneste år, været et af Kählers mest kendte varemærker. Der er snart ikke mange danske vindueskarme, der ikke indeholder en af de stribede Kähler vaser. Men de flotte Kähler vaser passer også perfekt ind i alle hjem, da de kan fås i adskillige farver og størrelser. Kähler vaserne er meget elegante og stilrene i designet samtidig med, at man altid kan kende vaserne, når man ser dem. Men selvom de stribede vaser lige nu, er det første mange tænker, når de tænker på Kähler, laver de hos designvirksomheden også rigtig mange gode Kähler produkter.

Moderne porcelænsfigurer

Historisk set har Kähler længe været kendt og anerkendt for sine porcelænsfigurer. Traditionen for porcelænsfigurer har dog på det seneste været lidt glemt. Men nu er Kähler tilbage med nye fortolkninger af porcelænsfigurer. Blandt andet har de i samarbejde med kunstneren og keramikeren Louise Hindsgavl lavet en ny og moderne serie af figurer. Serien hedder ‘Stories of Eve’ og består af tre figurer i glaseret porcelæn og er en fremstilling af kvindens forskellige roller. Foruden ‘Stories of Eve’ har Kähler også skabt den både moderne og humoristiske porcelænsfigur med navnet ‘Kähler Flex’. ‘Kähler Flex’ er designet af Birgitte Due Madsen og kan indtage forskellige positioner, der kan give figuren adskillige udtryk.

Keramiske ure

Udover ‘Kähler Flex’ er Birgitte Due Madsen også meddesigner på Kählers urserie ‘Ora’. Sammen med Jonas Trampedach har hun designet enormt stilrene ure – både bordure og vægure. Uret indeholder ikke unødvendige detaljer hvilket gør, at det fremstår enkelt, men med et moderne udtryk. ‘Ora’ urene fås i mange forskellige farver. De kan således enten bruges som et næsten usynligt ur, der indgår som en del af væggen. Eller også kan uret bruges som en kontrast til enten en kedelig hvid væg eller på en kedelig hvid hylde. Således er ‘Ora’ uret ikke blot en praktisk ting, men også en pyntegenstand, der kan give din indretning et twist.

Multifunktionelle møbler

Kähler laver ikke kun mindre pyntegenstande, de laver også møbler. Designerne fra urserien ‘Ora’ har også designet Kählers møbelserie ‘Unit’. I ‘Unit’ har designerne benyttet sig af forskellige materialer – keramik og træ. Samtidig er forskellige funktioner medtænkt i designet hvilket gør, at møblet kan bruges til forskellige ting i dit hjem. Selv nævnet Kähler, at møblet kan bruges som sofabord, skammel eller sidebord. Endvidere er det muligt at løfte trælåget af selve møblet, hvilket gør, at møblet kan indeholde forskellige ting og derved bruges til opbevaring af for eksempel tæpper, sofapuder, strikketøj eller lignende.

Der findes altså rigtig mange gode Kähler produkter foruden de flotte Kähler vaser. Udover de ting, der er nævnt her, rummer Kählers sortiment også brugsgenstande så som højtalere, lamper og knivmagneter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *