Trælegetøj er en del af en god opvækst

bf33

Når et barn er omkring 18 måneder gammel begynder udviklingen af dets selvbevidsthed og selvstændighed for alvor at tage fart. Dette betyder blandt andet, at der ofte her begynder at opstå små konflikter mellem barnet og dets forældre. Endvidere er grunden til dette, at barnet nu ikke længere blot ønsker at være den modtagende og passive part i forhold med forældrene. Nej, nu forvandler barnet sig pludselig til at være en aktiv part, der gerne vil bestemme over sig selv. Denne selvstændighed betyder også, at barnet i denne periode bliver enormt nysgerrigt og undersøgende, hvilket sætter yderligere gang i udviklingen. Derfor er det vigtigt, at forældre giver deres børn lov til at udvikle denne nysgerrighed og ikke mindst danner rammerne for en sådan udvikling kan finde sted. Dette er nemlig essentielt for at barnet kan få lov at føde sig selv og på den måde udvikle sig i den bedst mulige retning. Endvidere er en del af disse rammer legetøj. For med legetøj får barnet lov til at kunne være kreativ på en helt unik måde. Det giver nemlig barnet mulighed for at kunne bruge sine tanker og udfolde sin fantasi på en helt ny facon, og derfor udvider barnet sin horisont og ikke mindst sin kreativitet. Altså får det rettere sagt lov til danne sit helt eget univers, hvor kun fantasien sætter grænserne. Derfor er legetøj altså rigtigt vigtigt for et barns opvækst. Spørgsmålet er dog om noget legetøj er bedre end andet?

Trælegetøj giver fantasien mere plads

I dag får mange børn bare stukket en IPad i hånden, når skriger eller keder sig. Mange forældre tror dette er den bedste løsning på problemet, da det ofte får barnet til tie og virke fornøjet. Men det er det ikke. For selvom elektroniske apparater som en IPad er i stand til at underholde børn, har det også en mørk side: De gør nemlig børnene afhængegige, hvilket har den modsatte effekt på barnets udvikling. For undersøgelser har vist, at denne form for opdragelse er skadende for barnets videre udvikling. Derfor er et elektronisk apparat altså det værst tænkelige stykke legetøj, som du kan putte i hænderne på dit barn, hvis du har ambitioner om, at dets udvikling skal være god. Noget der til gengæld virker er trælegetøj hos Babytoys.dk. For trælegetøj giver barnet en helt unik mulighed for at kunne bruge sin fantasi, da det med sin enkelthed overlader mange af “detaljerne” til barnet selv. Altså er det her barnets fantasi, som styrer legen i modsætningen til eksempelvis et spil på en Ipad, hvor detaljerne er givet på forhånd. Derudover er trælegetøj også noget af det fysiske legetøj, som virkelig kan holde til at blive brugt og ikke bare går i stykker lige med det samme, hvilket gør det til en god investering.

Trælegetøj er et sikkert valg

Hvis man er den type forældre, som er bekymret for legetøj med indhold af skadelige materialer, der kan påvirke barnet, er trælegetøj også lige sagen. For det meste trælegetøj i dag indeholder ingen skadelige materialer. Grunden til dette er, at EU har indført en række love, der har stillet krav til legetøj. Dog skal man altid tage sine forbehold, og derfor er det også en god id� at kigge efter CE-mærkede produkter, da netop disse produkter lever op til EU’s krav. Endvidere opererer langt de fleste trælegetøjsproducenter dog med CE-mærket produkter. Derudover er trælegetøjet også et sikrere valg, idet at de rustikke træmaterielle legesager ikke består af små dele, der kan sluges som eksempelvis plasticlegetøj gør. Dette betyder altså, at man i ro og mag kan lade sit barn lege med trælegetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *