Gode hjælpemidler til de ældre

bf33

Der er mange ældre som har svært ved at klare hverdagen selv på grund af forskellige skavanker. Der findes heldigvis forskellige hjælpemidler således, at hverdagen kan blive noget nemmere for dem. Det er meget individuelt hvor meget hjælp den enkelte senior har brug for. Nogen får dagligt hjælp til praktiske gøremål, imens andre kun har brug for hjælpemidler i form af redskaber. Jo ældre man bliver, jo mere hjælp får man også brug for. Man kan altid ansøge om hjælp hos kommunen uanset om det er til gøremål eller af hensyn til hjælpemidler.

Ramper til den ældre:

Ifølge statistikker er der mange ældre som er irriterede over at skulle bruge hjælpemidler i form af rollator, kørestole og lignende. Kroppen kan ikke klare lige så meget som da de ældre var yngre. Mange har svært ved at acceptere det, men heldigvis kan man få en masse hjælpemidler til hjemmet. På denne måde kan de ældre, på trods af kørestol f.eks., nemt komme rundt i de forskellige rum. Det er muligt at få ramper til hjemmet, så de ældre kan komme ind over ind over forskellige dørtrin og trapper. Det er muligt at ansøge kommunen om hjælp til at få monteret dette i hjemmet. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er bedst for den ældre. Derfor er der selvfølgelig blevet lavet adskille tests således, at man kan se hvilke fordele og ulemper der er ved de enkelte ramper. På følgende hjemmeside https://www.acu.dk/ kan du læse om hvad andre har syntes om ramper til hjemmet.

Varmeelementer til den ældre:

Ifølge statistikker er der mange ældre som har tildens til at fryse om natten. Immunforsvaret er lidt mere udsat i forhold til unge mennesker, og er dermed også hurtigere ved at fryse. Der findes forskellige muligheder til de kuldeskære. Man kan både købe varmetæpper og sengevarmere. Hvad der passer bedst til den ældre er meget individuelt. Begge variationer kan fås i forskellige størrelser således, at de både kan passe til sengen, til stolen eller hvor den ældre nu opholder sig henne i løbet af dagen. Nogle varmeelementer er beregnet til at varme en bestemt kropsdel. Man kan få tæpper som udelukkende er til at varme overkroppen, mens andre varmeelementer er beregnet til hele kroppen. Der bliver købende lavet tests på de forskellige varmelementer, så den ældre kan læse sig frem til hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige modeller. Selvom et varmelement opfylder en persons behov, så er det ikke ensbetydende med at denne model er det rette for en anden. Læs her mere på hjemmesiden https://www.acu.dk/varmepuder/ hvis du gerne vil vide noget mere om varmetæpper og sengevarmere.

Tag imod hjælpen:

Det betyder meget for seniorer at kunne klare sig selv så meget som muligt. Mange ældre har en vis stolthed og vil gerne kunne klare sig selv, som de altid har gjort. Nogle gange er de ældre nødt til at indse, at de har brug for hjælpemidler for at kunne klare hverdagen noget bedre. Hjælpemidler er til stor gavn for alle og er kommet til for at gøre det hele nemmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *