Lev godt selvom du er arbejdsløs

bf33

Selvom du er endt i situationen, hvor du er blevet arbejdsløs, kan du stadig leve et sjovt og meningsfuldt liv. Har du været medlem af en a-kasse som arbejdende, har du nemlig ret til arbejdsløshedsdagpenge, hvis du vel og mærke melder dig som arbejdsløs hos det lokale jobcenter. Med de penge på kontoen, er der muligheder for at få dagligdagen til at køre rundt, også selvom det måske ikke er det samme, som da du arbejdede, og dermed måske tjente endnu flere penge.

Vælg den billigste a-kasse

Allerede inden du bliver arbejdsløs skal du have gjort dit forarbejde ordentligt og sørge for at vælge den billigste a-kasse. På den måde kan du nemlig spare et par hundrede kroner om måneden, og det er mange penge hvis man ikke har så meget på kontoen – så medmindre du virkelig har brug for noget som kun den dyreste a-kasse kan levere så bare vælg den billigste a-kasse.

De små sparetricks kan have en stor effekt på din hverdag

Selvom du måske kun får stillet lidt over 4000 kr. til rådighed hver uge, kan der stadigvæk blive plads til de daglige indkøb og sjov ved vennerne, uden kontoen går i minus. Det er nemlig et spørgsmål om at udnytte de tilbud der skulle opstå, slå til og bruge de penge man har sparet, på de sjove ting. Som arbejdsløs er du aktiv, da du søger minimum 7 jobs om ugen, for at beholde dine arbejdsløshedsdagpenge. Dette gør også, at du kommer rundt omkring i byen, når du f.eks. deltager i jobsamtaler, eller mødes med a-kassen og medarbejderne på jobcenteret. Det kan man lige så godt udnytte, og tjekke de butikker ud, som man skulle komme forbi, og sikre sig, at man får de billigste produkter med hjem. Man skal selvfølgelig ikke bare købe alting, men holde sig til de ting, som man virkelig har brug for. Det vil i sidste ende give dig de rette fornødenheder, uden at kontoen bløder unødvendigt.

Din fleksibilitet kan bære frugt for det sociale liv

Er du på arbejdsløshedsdagpenge er du forholdsvis fleksibel, da du ikke er på arbejde fra 8-16 hver dag. Det gør det også muligt, at lægge eventuelle aftaler med venner, bekendte og familie, på tidspunkter hvor du normalt ikke ville kunne. Hvis dem du mødes med, har fast arbejde, og dermed større indtjening, kan du f.eks. tilbyde at forberede maden, blot de køber den ind. Det ville være et oplagt koncept for dig, der sikrere en fortsat social status, uden at du skal tømme pungen hver gang. De vil uden tvivl sagtens kunne ofre lidt ekstra, da har et job, og dermed en mere stabil indtjening.

Hvis du længe havde gået og overvejet at søge nyt job, kunne det måske være svært at finde tid til en jobsamtale, uden du skulle tage fri fra det arbejde, som du allerede havde. Som arbejdsløs er det ikke noget problem, da du har tiden, dedikationen og motivationen til netop at finde det helt rette job. Det kan gøre dig til et menneske, som måske har mere overskud til familien, når du kommer hjem, fordi du har kunne fokusere på jobsøgningen midt på dagen. Havde du været i arbejde, var den nye jobsøgning måske flyttet til efter arbejde, og så havde det begrænset dig markant. Det er nogle af de elementer, man ikke skal glemme, og derimod huske, da det kan påvirke din jobsøgning i en positiv retning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *