Sådan får du mest ud af dine penge på ferien

bf33

Overvejer du at bestille en ferie til hele familien til udlandet? Er du sikker på du egentlig ved hvor meget det koster, og ikke blot gætter på en pris? Spar din familie for besvær og pengeproblemer ved at kigge videre her.

Engang i mellem har vi alle brug for at slappe af, og det kan være at en lækker ferie til udlandet er den bedste måde at gøre det på. Det dette er tilfældet, så er der lige nogle ting man skal huske at gøre sig klog på inden man tager afsted. Husk altid at holde styr på hvad kursen er, hvor du nu vælger at rejse hen. Ikke nok med det, find ud af om prisen på din ferie er i danske kroner, eller udlandske.

Hvis de er i udlandske, så vil det stærkt anbefales at du skynder dig og bruge en valutaomregner, så du med sikkerhed har styr på hvad denne ferie nu kommer til at koste dig. Det er også vigtigt at du ved hvor mange kontanter du skal have med dig derned. Derfor er en valutaomregner endnu engang en god idé, netop fordi den kan regne ud præcis hvor mange penge de forskellige beløb vil svare til i udlandske penge. Det er ikke i alle lande du kan hæve fra udlandsk til danske kroner, og hvad gør du? Engang i mellem kan det lade sig gøre, men så kan det være gebyerne er ekstremt høje, og så ender du alligevel med at betale mere end du egentlig ville have gjort.

Du er nød til at være helt sikker i, hvad det vil komme til at koste dig hvis du skal ud og rejse.

Valutaomregner er et must

En anden måde at gøre det på, det er at regne kursen ud for det land du nu vælger, og derefter tager du en form for lommepenge med. I stedet for bare at tage dit kort med, så vær sikker på du får vekslet på forhånd, for det er bestemt ikke alle automater i andre lande der tager visa eller dankort. Og det er så dumt at stå nede i udlandet og ikke have adgang til penge, som det f.eks. var tilfældet med den græske krise. Her ville det være en god ide at have vekslet en masse kontanter hjemmefra, men også på almindelige ferierejser er det anbefalelsesværdigt at have et minimum af kontanter med hjemmefra, så man har en buffer hvis man nu er så uheldig at ens kreditkort bliver stjålet, tabt, spist at automaten eller noget andet uheldigt.

I sådan en situation er det rigtig ærgerligt at stå en fredag aften i et fremmed land og blive nødt til at vente til bankerne åbner mandag, uden nogle penge på lommen. Så sørg altid for at have nogle kontanter med, gerne flere kreditkort (som du opbevarer forskellige steder), og så selvfølgelig en valutaomregner så du ved hvor meget du egentlig betaler for tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *