Husk at læse forbrugertest inden køb

bf33

I dag kommer der et indlæg med et lille godt råd. Her på fiskegrejdirect sker det nemlig at der en gang i mellem er folk der skriver til os for at få et godt råd om hvad de skal købe af enten den ene eller den anden ting. Eller endnu værre, de har måske købt noget dårligt og vil gerne høre hvad de så skal gøre ved det.

Vi skriver altid det samme – at hvis man er blevet svindlet kan man selvfølgelig gøre indsigelse og få pengene igen, men hvis man selv har valgt at købe noget der så bare ikke er så godt, ja så er det op af bakke. Og så giver vi et råd som man kan tage med sig fremover. Nemlig at man altid skal sørge for at læse forbrugertest inden man køber noget som helst (okay, måske ikke inden du køber en tandpasta eller en pakke pasta, men bruger du over 100 kroner så gå ind og læs en test først). Faktisk er rådet så vigtigt at du lige får det én gang til med store bogstaver:

Læs forbrugertest inden køb

Der er efterhånden ved at være så mange steder på nettet (tak igen til internettet) der laver forbrugertest at det næsten er muligt at finde en test til hvilket som helt produkt. Det vil altså sige at uanset om det er en støvsuger eller en fiskestang eller noget helt tredje, ja så er der nogen der har testet flere produkter og sammenlignet hvad der er det bedste af dem. Og tænk, når der er folk der har gjort det, folk som har forstand på det og ved hvad de snakker om, ved hvad de skal kigge efter – mon så ikke også det var værd at lytte til dem? Det synes vi i hvert fald, og det burde du også synes.

Men hvordan finder man så alle de her forbrugertest?

Altså det nemmeste er at du bare går ind på en af de sider der samler test af alle mulige forskellige produkter, dem findes der nemlig flere af. Du kan også søge på Google efter specifikke produkter som du gerne vil se en test af, så Googler du f.eks. bare ”fiskestang test” eller ”løbesko test” og så burde der gerne komme en masse tests op.

Hvis du søger efter meget specielle produkter kan det godt være at der ikke rigtig er nogle test på dansk, men du kan næsten være garanteret at det findes på engelsk. Tit vil det være de samme produkter de har i USA som i Danmark og du vil derfor godt kunne bruge testen, men hvis ikke det er tilfældet kan du i hvert fald være sikker på at du lærer lidt mere om produkterne og får nogle fifs til hvad du skal spørge sælgerne om. For at finde de engelske tests skal du igen bare Google, og så bare bruge det engelske ord. Ved du ikke hvad ordet hedder kan du også altid gå ind på Google translate først og finde det.

Læs også tests af dagligdags produkter

Et andet godt råd er at du også bør se efter forbrugertest til de produkter du bruger hver dag, så som tandpasta og dåsetomater. Du behøver selvfølgelig ikke læse dem hver gang du skal ud at købe noget, men man kan blive overrasket over hvor stor forskel der kan være på de enkelte produkter, og læser man ikke tests opdager man det jo aldrig. Tænk hvis du kunne finde en pasta der var bedre end den du købte nu og kostede det samme eller endda var billigere – det ville jo være meget godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *